Poradna

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Akné

Co Vám zafungovalo za akné? Děkuji.

Odpovědi na otázku

Dlouho jsem akné trpěl a nic mi nepomáhalo.. I kvůli tomu jsem před 3 roky začal studovat lékařskou fakultu a začal se zajímat o ortomolekulární medicínu. Je to opravdu komplexní záležitost a je třeba léčby jak zvenku, tak i zevnitř. Tak jsem se ho zbavil já, opravdu žádné vodičky a mastičky z lékárny vám z dlouhodobého hlediska nemohou pomoci. Rád se o své zkušenosti podělím a pomohu, vím totiž přesně jaký to je pocit, když se zrovna stydíte jít i vynést koš.. A věřte mi že život bez akné je mnohem veselejší.. Kdo by chtěl získat informace jak se akné zbavit, pište mi na jakub.mitro@seznam.cz. Rád vám odpovím.
Skinoren
BlueBeam - přednosti fototerapie: terapie a prevence lehlé a středě těžké formy akné podpora rejuvenace kůže a urychlení hojení 100% přírodní a bezpečná terapie: nepoužívá UV zážení neinvazivní metoda bez použití chemických prostředků nezpůsobuje začervenání a vysušování kůže nejsou známy žádné specifické nežádoucí účinky..
kosmetické přípravky z lékárny
Akné se zbavíte po pubertě, myslím, že si tím každý prošel, někdo více, jiný méně ...někdo to má i ve 20letech.., nejlepší bude ale mastička od doktora, jinak vysušuje a uklidňuje odvar z heřmánku a fakt tu čokoládu a vše z kakaa ne.
Moje kamarádk začla brát antikoncepci a akné se ji vyditelně zlepšilo
Pravidelně čistit pleť. Když je někde zánět, zkoušeli jsme francovku, indulonu s rykytníkem, mast s tea tree. Mýdlo nebo mast s ichtamolem (nevoní dobře, ale pomáhá). Vnitřně Zn. Když je toho moc, je potřeba si dojít k doktorce a ta předepíše místní antibiotika. Všechno pomáhá trochu, ale základem je pravidelné čištění pleti čistícím gelem nebo pleťovou vodou s heřmánkem.
Na akné mi pomohlo solárko.
Zajděte si ke kožnímu. Mě dal mastičku za 100 Kč. Pomáhá skvěle a je i na opary, prasklé koutky, ekzémy, plísně atd. A nezapomínejte tonizovat a čistit
důležíte je pleť každý den čistit (pleťové mléko a čistící pleťová voda) pokud máte akné ve větší formě tak pak kožní lékař (zinerit je super)
v lékárně mi doporučili nějaký gel(krém)...je to dávno, už si nepamatuji název.....pomohlo mi to, ale nesměla jsem jíst nic čokoládového....a to jsem nevydržela...akné bylo znova zpět...
Ahoj, nebudu chodit kolem horké kaše - živím se jako kosmetická poradkyně Mary Kay, a začala jsem s tím proto, protože mi tahle jediná kosmetika vyléčila akné. Trvalo to přes půl roku, ale jsem nadšená. Dokázala jsem pomoci i mnoha svým klientkám. Nechci aby to tu vyznělo jako reklama na mě nebo na MK, ale fakt ji doporučuji. Tedy pokud se ovšem nejedná o závažnější typ akné, které může souviset s rozhozenými hormony apod. Jestli chceš, napište mi, jak přesně Vaše akné vypadá, kolik je Vám let, jak dlouho jím trpíte, klidně pošlete foto, jaké léky užíváte, na co máte alergie, jaké máte zkušenosti s kosmetikou - myslím hlavně různé citlivé reakce na ni a mohu se pokusit Vám pomoci. Případně z "babských rad" pomáhají odvary z řepíku (desinfikují), heřmánku (uklidňují), dále výrobky s kyselinou salicilovou (vysušují), ale to je hrozně těžko říci, potřebovala bych od Vás více informací, protože z mé zkušenosti každá klientka potřebuje něco jiného a u každé léčba jinak dlouho trvá a má jiný průběh. Jestli chcete, klidně mi napište na olkol13@seznam.cz.
akné jsem nikdy neměla
Napaření nad vodu-tak 10 minut,poté umýt klasickým mýdlem a pořádně opláchnout teplou vodou a pak ledovou.
Radím Aknecolor od Spirigu, je to mastička s krycí makeupovou složkou
Akné je nemoc skryté poruchy nebo nerovnováhy v těle. Léčba je dlouhodobá, nejprve je třeba pomoci tělu očistit se a vyloučit zplodiny. Důležitá je správná péče o pokožku. Posílit tělo proti infekcím. Reulovat hranici hormonů. Dietu na potraviny v přírodním stavu - celozrné obiloviny, čerstvé zeleninové saláty a ovoce. Vyhybat se mastným a zpracovavaným výrobkům jakými jsou sýry, tučná masa, dorty, bílé pečivo a sladkosti. Je to léčba na dlouhou trať, chce to mnoho trpělivosti a konzultovat s lékařem
Nejvíc mi pomohlo opláchnutí obličeje slanou vodou. A před tím vodička od kožní doktorky s antibiotiky musí se to brát pravidelně několik měsíců ale pomohlo to jenže sem pak přestal a bylo to zpět.
Jak už se tu párkrát psalo - vynechat kořeněná jídla a čokoládu (to Vám poradí i lékař). Pleť udržovat čistou (já používal antibakteriální tuhé mýdlo). Pak by se měl projev akné hodně zeslabit (avšak ne úplně vymýtit) - projít si tím musí téměř každý :)
Hlavně je dobré upravit jídelníček, vynechat ostrá a kořeněná jídla a čokoládu, pleť ošetřujte pravidelně , nám se osvědčilo i mytí obličeje jemným mýdlem a pak alkoholové ubrousky garnier.Vše doplnit B-komplex vitamíny. Pokud je větší míra, je lépe zajít ke kožnímu lékaři.
Pokud někoho trápí akné, měl by se vyvarovat mastných a kořeněných jídel. Pleť je vhodné čistit čistícím tonikem, či pleťovou vodou proti akné. Kompletní program o takto postiženou pleť nabízí švédská přírodní kosmetika - Oriflame, mohu doporučit:-)
značkové čistící prostředky :) ;)
na akné, je nejlepší začít životosorávou,,hodně pít,jíst lehká jídla v malé míře, spánek a zvýšená hygiena
Proti akné je dobré jíst droždí,taky citronem občas vyčistit obličej,napařování obličeje heřmánkem.Jinak v lékárně jsou přípravky na akné.
Dostatečná hygiena by u problematické pleti měla být samozřejmostí. Tvorbu oněch nemilých pupínků, vřídků a rozšířených pórů a podobných projevů akné mohou značně urychlit a znepříjemnit bakterie, které se nacházejí na naší kůži. Při nedostatečné a nesprávné hygieně se tyto bakterie množí, pronikají do hlubších vrstev naší kůže rozšířenými póry, kde pak způsobují zánět. Je proto potřeba tyto nevítané hosty co nejvíce a pravidelně eliminovat dostatečným čištěním pleti. Pokožku bychom měli důkladně čistit 2x denně – večer před spaním, a pak znovu ráno, před případnou aplikací dekorativní kosmetiky.
Mně pomohlo hloubkové čištění u kosmetičky ;)
Nejlepší je mytí obličeje ráno a večer, případně používat čistící prostředky, které vám nejlépe sedí. Akné je normálním v dospívajícím věku, pokud se objevuje ve vyšším tak je důležité zjistit příčinu.